Facebook
Pinterest
Youtube
Blogger
logo

Keresés


Kiadó apartmanok Weboldal
Horvátországi magánapartmanok egyenesen a tulajdonostól

Menü

Ügyfélszolgálat
H-V: 09-18
+36/70/230-1290
+36/70/945-3401
info@croatic.hu
Booking.com
Booking.com

 

Jó évet zárt a horvát idegenforgalom 2011-ben

A 2011-es évben 9 százalékkal több magyar turista látogatott Horvátországba, a vendégéjszakák száma pedig 8,5 százalékkal bővült, a horvátországi turizmus átlagos növekedésénél is nagyobb mértékben - közölte 2012.01.10.-én, kedden a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője az MTI-vel.


Az előzetes adatokat ismertetve Marin Skenderovic elmondta: 2011-ben 335 ezer magyar látogatott az adriai országba, ahol csaknem 1,866 millió éjszakát töltöttek el. Ezzel Magyarország továbbra is a 9. legjelentősebb küldő államnak számít Horvátországban, ahol 2011-es évben összességében 7,8 százalékkal növekedett a turisták, 7 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma.

 

Horvátország idegenforgalmi bevételei hatmilliárd eurót tettek ki 2011. első kilenc hónapjában a nemzeti bank adatai szerint. Ez 6,8 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

 

A legutolsó rekordév 2008 volt a horvát idegenforgalomban, akkor 7 milliárd euró volt a bevétel. A rákövetkező évben visszaesés következett be, majd lassú javulás kezdődött.

 

 


 

 

Horvátországban a 2011-es évben 11,2 millió hazai és külföldi turistát, valamint 65,1 millió vendégéjszakát regisztráltak. Az összesített adatokból az derül ki, hogy 9,9 millió volt a külföldi vendég, s ők 58,4 millió éjszakát maradtak, ez pedig 8,3 százalékos, illetve 7,3 százalékos növekedést mutat.


A legtöbb vendégéjszakát sorrendben a német, a szlovén, az osztrák, az olasz, a cseh, a lengyel, a szlovák és a holland turisták adták, a magyarok a 9. helyen szerepelnek, a 10. helyen már a jelentősen növekvő számú oroszok állnak.


Marin Skenderovic az MTI kérdésére hozzátette: a tavaly decemberi kormányváltás után új turisztikai koncepció is várható Horvátországban, felvetődött például az idegenforgalmat érintő forgalmi adó esetleges csökkentése. A szakember azt is megfogalmazta, hogy a Magyarországról kiutazók számának pozitív vagy negatív idei változását egyelőre nehéz lenne megbecsülni, leginkább a forint gyengélkedése miatt bizonytalanok még a kilátások.Forrás: MTI (2012. január)

 

 

                 Apartman.lap.hu | Horvatorszag.lap.hu | Hotel.lap.hu


Figyelem

Figyelem!

This is an animated dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the 'x' icon.